Εκδήλωση του Συνδέσμου στην Παλαιά Βουλή

Στις 9.2.2014 Στην κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών με θέμα Πολιτισμός-Τοπική Αυτοδιοίκηση-Κρίση“. Οι ομιλίες των εκλεκτών κ.κ. Λάζαρη Β., Κουντάνη Κ., Πλουμπίδη Δ., Κακουλίδη Γ., εμπεριστατωμένες και περιεκτικές, καθήλωσαν τους παρευρισκομένους.

Ο κ. Λάζαρης (ιστορικός), αναφέρθηκε στις 2 κρίσεις που αντιμετώπισε η πατρίδα μας τον 19ο αιώνα και τον αντίκτυπο που είχαν στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Κουντάνης (επί 32 συνεχή έτη εκλεγμένος στην αυτοδιοίκηση της Γορτυνίας), με τον άμεσο και ευθύ λόγο του κατέθεσε τις απόψεις του για τον ρόλο του Δημάρχου αλλά και τις υποχρεώσεις των πολιτών.

Ο αναπλ. καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πλουμπίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των πολιτών. Παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και αναφέρθηκε εκτενώς στην ελλιπή μέριμνα και κρατική πρόνοια που παρουσιάζεται στην ελληνική κοινωνία και την έλλειψη πολιτικής υγείας και υποστήριξης των ψυχικά ασθενών.

Ο ποιητής κ. Κακουλίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η σημερινή οικονομική κατάσταση όσον αφορά τον πολιτισμό (Πολιτισμός και κρίση).

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών διά του προέδρου στη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την άμεση ανταπόκρισή τους και τους συμπατριώτες, τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για την αθρώα προσέλευσή τους.